publikaciok-02

Publikációk

PhD dolgozat

  • Kutasi J.: Koleszterinszint-csökkentő eikoza-pentaénsav és dokoza-hexaénsav tartalmú mikroalgák (Cholesterol level reducing microalgae containing eicosapentaenoic acid and docosahexaenoic acid). 2005. Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Növényszervezettani Tanszék.

Könyvek, könyvfejezetek:

Referált folyóiratokban megjelent tudományos közlemények

  • Rékási M, Szili-Kovács T, Takács T, Bernhardt T, Puspán I, Kovács R, Kutasi J, Draskovits E, Molnár S, Molnár M, Uzinger N: Improving the fertility of sandy soils in the temperate region by combined biochar and microbial inoculant treatments. Archives of Agronomy and Soil Science, 2018, DOI: 10.1080/03650340.2018.1482536 IF: 2,197

  • Kutasi J, Kovács R, Puspán I, Makk J, Takács K, Erdélyi B, Imre Cs, Kárpáti É: Protein patterns and larvicidae activity of crystalline inclusions of Bacillus thuringiensis ssp. kumamotoensis DSM 6070. Journal of Agricultural Science and Technology-Iran, 2016, 18: pp. 1945-1951 IF: 0,816
  • Kutasi József, Jakab László, Jurkovich Viktor, Kis György Botond, Rafai Pál: The in vitro effect of Garden Thyme (Thymus vulgaris L.) extract on Brachyspira hyodysenteriae.  Acta Microbiologica et Immunologica Hungarica, 2016, 63: pp. 467-473. IF: 0,568
  • Jurkovich V., Brydl E., Kutasi J., Harnos A., Kovács P., Könyves L., Muravölgyi Zs., Fébel H.: The effects of Saccharomyces cerevisiae strains on the rumen fermentation in sheep fed with diets of different forage to concentrate ratios. Journal of Applied Animal Research, 2014. 42: 481-486. DOI: 10.1080/09712119.2013.875906 IF: 0,435
  • J. Kutasi, Z. Papp, L. Jakab, E. Brydl, G.B. Kiss, P. Rafai: Deactivation of T-2 toxin in broiler ducks by biotransformation. Journal of Applied Poultry Research, 2012, 21, 13-20. DOI: 10.3382/japr.2010-00271 IF: 0,846
  • László J., Kutasi J.: Static magnetic field exposure fails to affect the viability of different bacteria strains. Bioelectromagnetics, 2010, 31, 220-225. DOI: 10.1002/bem.20551 IF: 2,291
  • Könyves L., Jurkovich V., Tirián A., Tegzes L., Fébel H., Kutasi J., Brydl E.: Saccharomyces cerevisiae élesztőkultúrák biológiai hatásának összehasonlító vizsgálata tejhasznú tehenekben. Magyar Állatorvosok Lapja, 2007, 129. 400-409. IF: 0,104
  • Jurkovich V., Kutasi J., Fébel H., Reiczigel J., Brydl E., Könyves L., Rafai P.: Rumen fermentation response to a direct-fed xylanase preparation from Thermomyces lanuginosus in sheep. Acta Veterinaria Hungarica, 2006. 54, 333-342. IF: 0,541
  • Kutasi J., Szederkényi F., Ott I., Miklós L.: Eicosapentaenoic acid production by Phaeodactylum tricornutum under different culture condition. International Journal of Horticultural Science, 2004, 10,(1),1-4
  • Kutasi J., Jurkovich V., Brydl E., Könyves L., Tirián A.E., Bata Á.: Influence of different Saccharomyces cerevisiae strains on the oxygen concentration in the rumen fluid. Journal of Animal and Feed Sciences, 2004. 13, Suppl. 1, 131-134. IF: 0,416
  • Bata Á., Kutasi J., Jurkovich V., Fébel H., Rafai P.: Activity and stability of a fungal 1,4-beta-endo-xylanase preparation in the rumen of sheep. Journal of Animal and Feed Sciences, 2002, 11, 627-635. IF: 0,361
  • Jurkovich V., Brydl E., Rafai P., Könyves L., Mrs Tegzes L., Kutasi J., Bata Á., Nagy G., Bartyik J., Fülöp A.: Effects of a non-starch polysaccharidase enzyme preparation from Thermomyces lanuginosus on energy and protein metabolism and milk yield of dairy cattle. Acta Veterinaria Hungarica, 2002, 50, 395-411. IF: 0,33
  • Kutasi J., Bata Á., Brydl E., Rafai P., Jurkovich V.: Characterisation and effects of a xylanase enzyme preparation extracted from Thermomyces lanuginosus cultures. Acta Veterinaria Hungarica, 2001, 49, 175-184. IF: 0,42
  • Kutasi J., Farkas R., Börzsönyi L. , Bata Á.: Sertéstrágyából izolált Bacillus sp. törzs hatásvizsgálat házilégyen. Magyar Állatorvosok Lapja, 2000, 122:1, 34-38. IF: 0,143

Összesített impakt faktor: 10,468

Egyéb folyóiratokban megjelent közlemények

  • Imri Á, Kovács R, Imre Cs, Puspán I, Máté R, Kárpáti É, Kutasi J: Talajoltó baktériumtörzsek által termelt enzimek hatása növényi rostanyagok lebomlására. Talajvédelem (Okszerű talajhasználat – talajvédelem különszám), 2017, 27-34.
  • Kovács R, Imre Cs, Puspán I, Rizó B, Imri Á, Pék N, Kárpáti É, Árvay Gy, Romsics Cs, Kutasi J: Kedvezőtlen talajkémhatást és sóviszonyokat mutató, degradálódott talajokhoz alkalmazkodott stressztűrő baktériumok szelektálása és törzsgyűjtemény létrehozása. Talajvédelem (Okszerű talajhasználat – talajvédelem különszám), 2017, 85-96.
  • Brydl E., Könyves L., Jurkovich V., Kutasi J.: Az élő élesztő biológiai aktivitásának jellemzése. Takarmányozás, 2006, 9. (1) 11-13.
  • Brydl E., Jurkovich V., Könyves L., Tegzes L-né., Alexov M., Bata Á., Kutasi J.: Különböző adagban alkalmazott NSP enzim hatása tejhasznú tehenek bendőfermentációjára, energia- és fehérjeforgalmára, valamint egészségi állapotára I. Agronapló, 2003, 7 (4), 105-110.
  • Brydl E., Jurkovich V., Könyves L., Tegzes Lászlóné, Alexov M., Bata Á., Kutasi J., Nagy G.: Különböző napi adagban alkalmazott NSP enzim (Rumino-Zyme) hatása tejhasznú tehenek bendőfermentációjára, energia- és fehérjeforgalmára, valamint egészségi állapotára IV. Holstein Magazin, 2002, 10 (5), 41-46.
  • Brydl E., Jurkovich V., Könyves L., Tegzes Lászlóné, Alexov M., Bata Á., Kutasi J., Nagy G.: Különböző napi adagban alkalmazott NSP enzim (Rumino-Zyme) hatása tejhasznú tehenek bendőfermentációjára, energia- és fehérjeforgalmára, valamint egészségi állapotára III. Különböző adagban alkalmazott NSP enzim hatása a tejhasznú tehenek egészségi állapotára és termelésére. Holstein Magazin, 2002, 10 (4), 49-54.
  • Brydl E., Jurkovich V., Könyves L., Tegzes Lászlóné, Alexov M., Bata Á., Kutasi J.: Különböző napi adagban alkalmazott NSP enzim (Rumino-Zyme) hatása tejhasznú tehenek bendőfermentációjára, energia- és fehérjeforgalmára, valamint egészségi állapotára II. Enzimek alkalmazásának lehetőségei a szarvasmarha takarmányozásában. Holstein Magazin, 2002, 10 (2), 38-40.
  • Brydl E., Jurkovich V., Könyves L., Tegzes Lászlóné, Alexov M., Bata Á., Kutasi J.: Különböző napi adagban alkalmazott NSP enzim (Rumino-Zyme) hatása tejhasznú tehenek bendőfermentációjára, energia- és fehérjeforgalmára, valamint egészségi állapotára I. Holstein Magazin, 2002, 10 (1), 29-33.
  • Brydl E., Rafai P., Könyves L., Jurkovich V., Mrs. Tegzes L., Nagy G., Kutasi J., Bata Á.: NSP-enzymes help rumen microbes. Feed Mix, 2001, 9, 22-26.

Konferencia kötetben megjelent abstractok vagy teljes szövegű közlemények

  • Könyves L, Jurkovich V, Szénási K, Kovács P, Brydl E, Kutasi J, Bata Á, Rafai P.: The effect of an herbaceous feed additive and Zn-bacitracin on performance and gut morphology in broilers experimentally infected with Clostridium perfringens type A cpe-cpb2. In: Bao E, Xia A, Shen B, Wu D, Zong X (szerk.) Animal hygiene health and welfare as corner stones of sustainable animal production: Proceeding of the XVIth International Congress of the International Society for Animal Hygiene. Nanjing, Kína, 2013.05.05-2013.05.09., pp. 322-324.
  • Jakab L, Rafai P, Kutasi J, Könyves L, Jurkovich V, Kovács P, Bata Á, Brydl E.: Prevention of swine intestinal disorders with fitobiotics. In: Bao E, Xia A, Shen B, Wu D, Zong X (szerk.) Animal hygiene health and welfare as corner stones of sustainable animal production: Proceeding of the XVIth INternational Congress of the International Society for Animal Hygiene. Konferencia helye, ideje: Nanjing, Kína, 2013.05.05-2013.05.09. pp. 319-321.
  • Balog E., Bui Xuan Hung, Kutasi J., Kovács R., Kárpáti É., Takács K., Erdélyi B., Turóczi Gy. (2012) Kukoricabogár elleni biológiai védekezés lehetősége entomopatogén baktérium és gomba készítményekkel. 58. Növényvédelmi Tudományos Napok, Budapest, 2012. február 21-22, p.84
  • Jurkovich, V., Szénási, K., Kovács, P., Könyves L., Brydl, E., Kutasi, J., Bata, Á.: Prevention of necrotic enteritis of poultry with herbal preparations. In: Proceeding of the 15th ISAH Congress, Vienna, Austria, 2011.07.3-7., pp. 463-465.
  • Könyves, L., Brydl, E., Papp, Z., Bata, Á., Jurkovich, V, Kovács, P., Kutasi, J.: Study on the utilisation of glycinate- and inorganic bound trace elements in calves. In: Proceeding of the 15th ISAH Congress, Vienna, Austria, 2011.07.3-7., pp. 487-489.
  • Brydl E., Papp Z., Rafai P., Könyves L., Jurkovich V., Kovács P., Bata Á., Kutasi J.: Utilisation of glycinated and inorganically-bound trace element by growing pigs. In: Proceeding of the 15th ISAH Congress, Vienna, Austria, 2011.07.3-7., pp. 1183-1186.
  • Jakab L., Kutasi J., Rafai P., Könyves L., Jurkovich V., Kovács P., Bata Á., Brydl E.: Preventoin of swine dysentery with fitobiotics. In: Proceeding of the 15th ISAH Congress, Vienna, Austria, 2011.07.3-7., pp. 407-409.
  • Kutasi, J., I. Puspán, R. Kovács, J. Makk, É. Kárpáti (2011) Bio-insecticidal toxin crystals of Bacillus thuringiensis type strains: microscopic observations and protein patterns. International Conference on Agri-Environmental Chemistry and Toxicology, Budapest, p. 45.
  • Takács, K., É. Kárpáti, J. Kutasi, I. Puspán, R. Kovács, B. Erdélyi (2011) Optimization of the Fermentation Conditions for Toxin Production of Bacillus huringiensis sp. Acta Microbiol. Immunol. Hung. 58: 105-106
  • Puspán, I., R. Kovács, J. Makk, K. Takács, B. Erdélyi, J. Kutasi, É. Kárpáti (2011) Parasporal protein crystals of Bacillus thuringiensis type strains: microscopic observations and protein patterns. Acta Microbiol. Immunol. Hung. 58: 88
  • Kovács, R., É. Kárpáti, I. Puspán, C. Imre, G. Árvay, B. Tóth, J. Kutasi (2011) Entomophyl soil bacteria isolated from western corn rootworm. Acta Microbiol. Immunol. Hung. 58: 57
  • Kutasi, J., I. Puspán, R. Kovács, J. Makk, É. Kárpáti (2011) Bio-insecticidal toxin crystals of Bacillus thuringiensis type strains: microscopic observations and protein patterns. International Conference on Agri-Environmental Chemistry and Toxicology, Budapest, p. 45
  • Sipos, R., J. Kutasi, É. Kárpáti, Cs. Romsics, M. Palatinszky, B. Kapos, K. Márialigeti (2011) Monitoring the effect of agricultural soil inoculations on the indigenous microbial community by molecular biological methods. Acta Microbiol. Immunol. Hung. 58: 214
  • Palatinszky, M., B. Szirányi, É. Kárpáti, J. Makk, J. Kutasi, K. Márialigeti (2011) Screening of Bacillus thuringiensis type strains for cry and cyt toxin genes with PCR assay and scanning electron microscopy. Acta Microbiol. Immunol. Hung. 58: 199
  • Kutasi, J., R. Farkas, M. Gyurkovszky, R. Kovács, K. Takács, B. Erdélyi, É. Kárpáti (2011) Studies of entomopathogenic efficiency of Bacillus thuringiensis type strains. Acta Microbiol. Immunol. Hung. 58: 178-179
  • Jurkovich V., Fébel H., Kutasi J., Harnos A., Kovács P., Könyves L., Brydl E.: The effects of trehalose-producing Saccharomyces cerevisiae strain on rumen fermentation in sheep. In: Proceedings of 11th International Symposium on Ruminant Physiology, Clermont-Ferrand, France, 2009., pp. 228-231.
  • Puspán, I., R. Kovács, É. Kárpáti, J. Kutasi: New feature of Micrococcus roseus soil inoculant bacterium: highly effective indole-3 acetic acid production. Acta Microbiol. Immunol. Hung. 2009. 56:228.
  • Kutasi, J., I. Puspán, É. Kárpáti: Improvement of cold stress tolerant Azospirillum brasilense strains for effective soil inoculation. Acta Microbiol. Immunol. Hung. 2009. 56:61
  • Puspán, I., J. Kutasi, É. Kárpáti: Preliminary molecular study of nitrogen fixing baterial populations in deteriorated soils. Acta Microbiol. Immunol. Hung. 2009. 56:83.
  • Takács, K., É. Kárpáti, I. Puspán, J. Kutasi, B Erdélyi: Isolation of nitrogen fixing bacteria from intensely grass-grown areas. Acta Microbiol. Immunol. Hung. 2009, 56:98.
  • Jurkovich V., Fébel H., Kutasi J., Harnos A., Kovács P., Könyves L., Brydl E.: The effect of yeast supplementation on rumen fermentation depends on the feeding ration and yeast strain. In: Poceedings of 10th Middle European Buiatrics Congress, Kosice, Slovakia, Folia Veterinaria, 2009, Supplementum LIII, p. 94-96.
  • J..Kutasi, É. Kárpáti, I. Dusha (2007) Highly effective rhizobacterial soil inoculants: large scale production of cyst form cultures by hollow fibre filters. 13th European Congress on Biotechnology. Journal of Biotechnology, 131(2) Supplement 1, S151.
  • Jurkovich V., Kutasi J., Fébel H., Brydl E., Könyves L., Tirián A.: The effect of micro-capsulated yeast supplementation on rumen fermentation in sheep. In: Proceedings of XIIIth International Congress in Animal Hygiene, Tartu, Estonia, 2007, pp. 843-845.
  • Brydl E., Jurkovich V., Könyves L., Tirián A., Kutasi J.: Characterisation of the biological activity of viable yeast on the basis of oxygen consumption in the ruminal fluid. In: Proceedings of the 7th Middle European Buiatrics Congress, Radenci, Slovenia, 2006. Slovenian Veterinary Research, 2006. 43, Suppl. 10., 165-168.
  • Brydl E., Jurkovich V., Könyves L., Kutasi J.: Characterisation of the biological activity of viable yeast on the basis of oxygen consumption in the ruminal fluid. In: Proceedings of the XIIth ISAH Congress on Animal Hygiene, Warsaw, Poland, 2005.
  • Könyves L., Brydl E., Jurkovich V., Tegzes L., Tirián A., Kutasi J.: Effect of different Saccharomyces cerevisiae cultures on ruminal fermentation, metabolic status and milk production in dairy cows. In: Proceedings of the XIIth ISAH Congress on Animal Hygiene, Warsaw, Poland, 2005.
  • Jurkovich V., Brydl E., Könyves L., Kutasi J., Tegzes L.: Effects of xylanase enzyme preparation in dairy cows in mid-lactation. In: Proceedings of the 6th Middle European Buiatrics Congress, Cracow, Poland, 2005.
  • Brydl E., Rafai P., Jurkovich V., Könyves L., Tirián A.E., Tegzes L., Kutasi J., Bata Á., Nagy G., Bartyik J., Fülöp A.: The effects of a Non Starch Polysaccharidase enzyme preparation from Thermomyces lanuginosus on the ruminal Volatile Fatty Acid production, energy and protein metabolism and milk yield of dairy cattle. In: Proceedings of the in-between congress of the ISAH, 2004., San Malo, France
  • Jurkovich V., Brydl E., Könyves L., Tegzes L., Rafai P., Bata Á., Kutasi J., Bartyik J.: Effects of Saccharomyces cerevisiae and non-starch polysaccharidase enzymes on health and milk yield of dairy cows. In: Proceedings of 4th Central Europan Buiatric Congress, Lovran, Croatia, 2003.
  • Bata Á., Kutasi J., Fébel H., Jurkovich V.: Characterisation and effect of xylanase enzyme in rumen originated from Thermomyces lanuginosus NCAIM 001288. In: Proceedings of 4th Central Europan Buiatric Congress, Lovran, Croatia, 2003.
  • Brydl E., Rafai P., Jurkovich V., Könyves L., Tirián A.E., Tegzes L., Kutasi J., Bata Á., Nagy G., Bartyik J., Fülöp A.: The effects of a Non Starch Polysaccharidase enzyme preparation from Thermomyces lanuginosus on the ruminal Volatile Fatty Acid production, energy and protein metabolism and milk yield of dairy cattle. In: Proceedings of 4th Central Europan Buiatric Congress, Lovran, Croatia, 2003.
  • Brydl E., Rafai P., Jurkovich V., Könyves L., Tegzes L., Kutasi J., Bata Á., Nagy G., Bartyik J., Fülöp A.: The effects of a Non Starch Polysaccharidase enzyme preparation from Thermomyces lanuginosus on the ruminal Volatile Fatty Acid production, energy and protein metabolism and milk yield of dairy cattle. In: Proceedings of XI International Congress in Animal Hygiene, Mexico City, Mexico, 2003.
  • Brydl E., Jurkovich V., Bata Á., Kutasi J., Nagy G., Könyves L.: The effect of polysaccharidase enzyme administered per os on ruminal fermentation of dairy cows. In: Proceedings of 2nd Middle European Buiatrics Congress, High-Tatras, Slovakia, 2000.
  • Jurkovich V., Kutasi J., Fébel H., Bata Á., Reiczigel J., Brydl E., Könyves L.: The effect of a fibre degrading enzyme preparation on the rumen fermentation in sheep. In: Proceedings of 5th Middle European and 15th Hungarian Buiatrics Congress, Hajdúszoboszló, 2004. pp. 727-733.
  • Jurkovich V., Papp Z., Kovács P., Tegzes L., Kutasi J., Bata Á., Brydl E.: Szerves kötésű (glicinát) nyomelemek hatása borjakban – előzetes eredmények. A Magyar Buiatrikusok Társaságának 19. Nemzetközi Kongresszusa, 2009. Debrecen
  • Jurkovich V., Fébel H., Kutasi J., Rév A., Brydl E., Könyves L., Tirián A.: Mikrokapszulázott élesztő hatása a bendőfermentációra juhokban – előzetes eredmények. 17. Magyar Buiatrikus Kongresszus, 2006. Gyula
  • Jurkovich V., Kutasi J., Brydl E., Könyves L., Tirián A.: Rostbontó enzimek alkalmazása kérődzők takarmányozásában. 16. Magyar Buiatrikus Kongresszus, 2005. Balatonfüred
  • Kutasi J., Both G., Bata Á., Jurkovich V.: Trehalóz szintézis indukálása mikrokapszulázott Saccharomyces cerevisiae pékélesztőben. 16. Magyar Buiatrikus Kongresszus, 2005. Balatonfüred
  • Könyves L., Brydl E., Jurkovich V., Tegzes L., Tirián A., Kutasi J.: Eltérő dózisban adagolt különböző Saccharomyces cerevisiae kultúrák hatása a tejhasznú tehenek bendőfermentációjára, anyagforgalmára és tejtermelésére. 16. Magyar Buiatrikus Kongresszus, 2005. Balatonfüred
  • Brydl E., Kutasi J., Jurkovich V., Könyves L., Bata Á.: Az élő élesztő biológiai aktivitásának jellemzése az oxigénfogyasztás alapján a bendőfolyadékban. In: Proceedings of 5th Middle European and 15th Hungarian Buiatrics Congress, Hajdúszoboszló, Magyarország, 2004. pp. 734-738.
  • Jurkovich V., Brydl E., Könyves L., Tegzes L., Bata Á., Kutasi J., Bartyik J.: Saccharomyces cerevisiae és rostbontó (NSP) enzim hatása tejelő tehenek tejtermelésére. 14. Magyar Buiatrikus Konferencia, 2003. Keszthely
  • Bata Á., Kutasi J., Brydl E., Könyves L., Jurkovich V.: Újabb szempontok az élő élesztő bendőbeli biológiai hatásának meghatározásában. 14. Magyar Buiatrikus Konferencia, 2003. Keszthely
  • Kutasi J., Jurkovich V.: Szalma és kukoricaszár rostanyagainak lebontása Thermomyces lanuginosus fonalas gombával. 13. Magyar Buiatrikus Konferencia, 2002. Hajdúszoboszló
  • Jurkovich V., Brydl E., Rafai P., Könyves L., Tegzes L.-né, Kutasi J., Bata Á., Nagy G., Bartyik J., Fülöp A.: Nem keményítőbontó poliszaharidáz polienzim hatása tejhasznú tehenekben a bendő illózsírsav-termelésére, a tejtermelésre, a termelt tej összetételére, a takarmányhasznosításra, valamint kondíció változására. 12. Magyar Buiatrikus Konferencia, 2001. Balatonfüred
  • Jurkovich V., Papp Z., Kutasi J., Könyves L., Kovács P., Tegzes L., Brydl. E.: The effect of feed supplementation with glycinate-chelated trace elements on growing calves – preliminary results. In Congress abstracts CD of 26th World Buiatrics Congress, Santiago, Chile, 14-18. November 2010.
  • Lőrincz Zs., Kutasi J., Kovács P., Könyves L., Brydl E., Jurkovich V.: The effects of a Saccharomyces cerevisiae strain on the ruminal microbial fermentation in sheep. In: Proceedings of the International Scientific Conference on Gastro-Intestinal Microbial Ecology, Kosice, Slovak Republic, 9-11. November 2010. p 45.
  • Jurkovich V., Papp Z., Kutasi J., Kovács P., Könyves L., Tegzes L., Brydl E.: The effect of feed supplementation with glycinate-chelated trace elements on growing calves – preliminary results. In: Poceedings of 11th Middle European Buiatrics Congress, Brno, Czech Republik, 2010. Veterinarstvy, 2010, Supplementum LX, p. 162.
  • Jurkovich V., Kutasi J., Fébel H., Könyves L., Tirián A., Brydl E.: The effect of micro-capsulated yeast supplementation on rumen fermentation in sheep fed with high energy diet. In: Book of oral and poster abstracts of 25th World Buiatrics Congress, Budapest, 2008. Magyar Állatorvosok Lapja, 2008. 130, Suppl 2., 10.
  • I. Puspan, J. Kutasi, E. Karpati (2007) Comparative study of nitrogen fixing bacterial populations in deteriorated soils by means of a variable genomic DNA region. IP Sokrates Programme, ELLS Summer University, Vienna
  • Kutasi J., Both G., Bata Á.: Mikrokapszulázott Saccharomyces cerevisiae túlélőképességének vizsgálata silótakarmányban. 16. Magyar Buiatrikus Konferencia, 2006. október 8-10. Gyula
  • Kutasi J., Jurkovich V., Brydl E., Könyves L., Bata Á.: Degradation of the fibre components of wheat straw and maize stalk by the thermophilic fungus Thermomyces lanuginosus. In: Abstract book of the 1st Central European Forum for Microbiology (CEFORM), Keszthely. Acta Microbiologica et Immunologica Hungarica, 2005. 52, Suppl., 89-90.
  • Kutasi J., Bata Á.:Trehalóz szintézis indukálása mikrokapszulázott Saccharomyces cerevisiae élesztőben, 15. Magyar Buiatrikus Konferencia, 2005. október 07-09. Balatonfüred.
  • Jurkovich V., Kutasi J., Fébel H., Reiczigel J., Brydl E., Könyves L., Tegzes L., Bata Á.: The effects of a xylanase enzyme preparation from Thermomyces lanuginosus on the rumen fermentation in sheep. In: Poster abstracts book of the 23rd World Buiatrics Congress, 2004. Québec City, Canada
  • Brydl E., Rafai P., Jurkovich V., Könyves L., Tirián A., Tegzes L., Kutasi J., Bata Á., Nagy G., Bartyik J., Fülöp A.: The effects of a Non Starch Polysaccharidase enzyme preparation from Thermomyces lanuginosus on the ruminal Volatile Fatty Acid production, energy and protein metabolism and milk yield of dairy cattle. In: Poster abstracts book of the 23rd World Buiatrics Congress, 2004. Québec City, Canada
  • Brydl E., Jurkovich V., Könyves L., Mrs Tegzes L., Bata Á., Kutasi J., Alexov M.: The effects of different dosage of an enzyme preparation on health parameters in dairy cows. In: Book of Abstracts of the XXII World Biuatrics Congress, Hannover, Germany, 2002.
  • Brydl E., Jurkovich V., Bata Á., Kutasi J., Mrs. Tegzes L., Nagy G., Bartyik J., Fülöp A., Könyves L.: Effect of polysaccharidase enzymes administered per os on ruminal fermentation and milk production of dairy cows. In: Proceedings of XXI World Buiatrics Congress, Punta del Este, Uruguay, 2000.
  • Jurkovich V., Kutasi J., Fébel H., Brydl E., Könyves L., Reiczigel J., Tegzes L., Tirián A.: Exogén rostbontó enzim etetésének hatása juhok bendőfermentációjára. Előadás az MTA Állatorvos-tudományi Bizottság 2004. évi akadémiai beszámoló ülésén. Budapest, 2005. január 24.
  • Brydl E., Jurkovich V., Könyves L., Tegzes L., Alexov M., Bata Á., Kutasi J., Nagy G.: Különböző napi adagban alkalmazott NSP enzim (Rumino-zyme) hatása tejhasznú tehenek bendőfermentációjára, energia- és fehérjeforgalmára valamint egészségi állapotára. Előadás a Dr. Bata Biotechnológiai Rt. „Biotechnológiai termékek hatása a gazdasági haszonállatok egészségére és termelésére az EU versenyképesség szempontjából” c. szakmai napján, Nyíregyháza, Pápa, 2003
  • Jurkovich V., Kutasi J.: Enzimek felhasználásának lehetősége és jelentősége a haszonállatok takarmányozásában. Előadás a Dr. Bata Magyar-Kanadai Biotechnológiai Kutató-Fejlesztő Kft. éves találkozóján, Ócsa, 2000. január 12.
  • Suhajda Á., Kutasi J., Janzsó, B., Oleár B.: Astaxanthin előállitás Phaffia Rhodozyma-val. IX. Fermentációs Kollokvium (Debrecen 2000. X. 5-8.) Acta Biologica Debrecina, 2000, 22, 112-115.
  • J. Kutasi, Á. Bata, E. Brydl: Takarmánykukorica silózása Lactobacillus plantarum, Lactobacillus lactis és Streptococcus faecium baktérium törzsek alkalmazásával. Magyar Mikrobiológiai Társaság Naggyűlése, 1998, Aug. 24-26.
  • J. Kutasi, F. Szederkényi, I. Ott : Polyunsaturated fatty acids from microalgae. 1st Phycologycal Congress, Cologne 1996, Aug. 11-18.