Mikrobiológiai készítményekkel a fenntartható mezőgazdaságért

Nemrég részt vettem egy a mikrobiológiai készítmények mezőgazdasági felhasználásáról szóló konferencián, mely a Magyar Tudományos Akadémia égisze alatt, az American Society for Microbiology (ASM) és a Magyar Mikrobiológiai Társaság közös szervezésében zajlott. A legfőbb mikrobiológiai, talajtani és mezőgazdasági kutatóhelyek, az ipari előállítás, illetve a piaci szektor szakemberei beszéltek a talajerőpótlás, a növényi tápanyagellátás növelése, illetve a biológiai növényvédelem céljára hasznosítható baktériumokkal, fonalasgombákkal és egyéb mikroorganizmusokkal folyó kutatások eredményeiről, valamint az előállítás folyamatáról, iparjogvédelmi kérdésekről és az értékesítésről. A konferencia részletes programja itt olvasható: Program

Különösen hasznosnak tartom az Amerikai Mikrobiológiai Akadémia kiadványát a mikroorganizmusok növénytermesztésben betöltött szerepéről, amely innen letölthető: Hogyan segíthetik a mikrobák a Föld élelmiszer-ellátását?

Az MTA sajtóosztálya összeállított egy rövid közleményt, ajánlom mindenki figyelmébe: Vegyszerek helyett mikrobák: hogyan keltsük új életre a termőföldeket?

Ha tetszett, oszd meg és likeold

A BEJEGYZÉS META ADATAI

CIKK CÍME: Mikrobiológiai készítményekkel a fenntartható mezőgazdaságért
SZERZŐ: Dr. Kutasi József
KÖZZÉTÉVE: 2016.okt.30
CÍMKÉK: > > >
COMMENT FEED: RSS 2.0
A CIKK PERMALINKJE: Mikrobiológiai készítményekkel a fenntartható mezőgazdaságért
KÖVETKEZŐ CIKK: Szabadalmak

Creative Commons Licenc
Ezen Mű szerzője Dr. Kutasi József PhD, okleveles mikrobiológus, biotechnológus, és a Creative Commons Nevezd meg! - Így add tovább! 4.0 Nemzetközi Licenc feltételeinek megfelelően felhasználható. Az ezen publikus licenc hatáskörén kívül eső jogok igényléséért forduljon a szerzőhöz, itt: https://biokutasi.hu/kapcsolat/